Готуйся До Майбутнього: 15 Нових Професій, Про Які Ти Маєш Знати


Навчає людей користуватися новими програмами та сервісами для скорочення цифрового розриву серед населення. На курсі ви попрацюєте з Figma, Sketch, InVision та Balsamiq. Є 7 де навчатися IT днів пробного періоду, а надалі передплата коштуватиме $24 — трохи дорожче, ніж за окремі курси цього сервісу, бо програма «Backend-розробник» — повноцінний кар’єрний трек.

IT професії майбутнього

Сьогодні і в найближчому майбутньому це найприбутковіша робота в Україні. Аналітики прогнозують, що незабаром програмні коди писатимуть машини, при цьому IT-фахівці лише коригуватимуть програми. Комп’ютеризація активно проникає у всі сфери, тому в кожній компанії незабаром буде свій штат програмістів.

Автоматизація буде продовжуватися, і все більше машин і обладнання будуть працювати без участі людини. Інженери-механіки будуть потрібні для розробки та обслуговування цього обладнання. Саме поняття “розумний дім”, яке передбачає створення ідеального в плані комфорту та безпеки житлового простору, повністю автоматизованого, яким можна керувати на відстані, сьогодні досить популярне. А фахівці, які все це реалізують, є досить затребуваними на ринку і в найближчі десятиліття попит на їхню професію тільки зростатиме. Перспективи ринку праці вражають, вимоги до працівників будуть вищими, тому варто звернути увагу на рівень свого професіоналізму прямо зараз.

Нижче ми розповімо, на кого варто вчитися, щоб компанії вас хантили. В сучасному світі змінюються не тільки технології, але й вимоги до людей, що працюють. Все більше спеціальностей заміняють штучний інтелект та роботизована техніка. Щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку праці, потрібно мати не тільки високу кваліфікацію, але й бути в курсі останніх трендів у своїй галузі. У цій статті ми розглянемо 30 найбільш перспективних професій майбутнього та поради щодо того, як обрати професію, яка буде актуальною у найближчому майбутньому. З огляду на динамічні зміни у всіх сферах життєдіяльності та надшвидкісні темпи розвитку високих технологій, спеціальності, які існують зараз, відходять на другий план.

IT професії майбутнього

Викладачі-практики допоможуть кожному студенту опанувати лише актуальні та необхідні навички, щоб він успішно працевлаштувався. Frontend-розробник працює над вебсайтом або програмою, яку бачить і з якими взаємодіє кінцевий користувач. Як розробнику інтерфейсу, його завдання — це зробити вебсайти функціональними, доступними та не забути про трендовий дизайн. Frontend-інженер працює з менеджерами програм, дизайнерами та клієнтами, щоб з’ясувати, як найкраще розв’язати проблему клієнта. Заробітна плата та пільги аналітика даних показують попит на цю посаду, яка зростатиме як на дріжджах.

Цифровий лінгвіст, біоетик, IT-лікар, ігропрактик – такі професії майбутнього сьогодні видаються чимось фантастичним. При цьому не всі навчальні заклади готові кардинально змінювати свої напрямки та навчальні програми. Але те, що сьогодні світ перебуває на межі грандіозних змін та трансформацій, не підлягає сумніву. Ринок праці постійно змінюється, на нього впливають різні тенденції та фактори. Якщо подивитися, які були найзатребуваніші професії, скажімо, 5 років тому, то можна помітити, що багато хто з них сьогодні втратив актуальність або став малооплачуваним.

IT професії майбутнього

Ймовірно, в 2030 році професія ML-інженера буде такою ж популярною, як зараз — професія фронтендера або тестувальника. Але якщо починати розбиратися прямо сьогодні, до піку популярності AI можна підійти вже міцним сеньйором та знімати вершки. Досягнення нейромереж вражають і навіть трохи лякають — а це лише початок. Потенціал розвитку у штучного інтелекту значний — ця сфера точно не зхлопнеться через 5, ні через 10 років. Отже, можна встигнути ґрунтовно вивчитися і побудувати круту кар’єру. За прогнозами Statista, до 2030 року обсяг ринку ІІ зросте в десятки разів.

Експерти Всесвітнього економічного форуму впевнені, що автоматизація може «з’їсти» до eighty five млн. Тобто можна сміливо стверджувати, що в найближчому майбутньому зникне кожна п’ята спеціальність, а на їхньому місці виникнуть нові перспективні професії. Подібна думка й у нобелівського лауреата з економіки Крістофера Пісарідеса. Він каже, що дуже скоро роботизовані технології витіснять працю людини.

А ось Водолії занадто дивні й незрозуміло, що з ними робити. Зробіть перший крок назустріч новій перспективній професії – реєструйтесь на курс digital advertising у DAN.IT. Представникам цієї спеціальності достатньо буде скувати людську свідомість. Студенти розбирають HTML/СSS, освоюють JavaScript та Java, а бонусом займаються англійською, щоб знайти роботу за кордоном. Всі курси можна проходити за підпискою, вона коштує $14 на місяць.

До завдань цього фахівця входить розробка системи, яка розпізнає текст або мова і переводить її на зрозумілий « живий » мова, Доступний для розуміння користувачами. Дана професія пов’язана зі створенням системи, яка при перекладі враховує контекст, смислове значення фрази або тексту і мовну культуру. Такий семантичний переклад необхідний для комфортного і ефективного спілкування користувача зі штучним інтелектом. У період цифровізації служби доставки переживають новий виток розвитку.

IT професії майбутнього

Зростання обсягу даних і кращі можливості для їх аналізу призведуть до зростання попиту на аналітиків даних. Їх дуже багато і точну кількість не назвав навіть чат GPT. Тому коротко розглянемо спеціальності, які є на нашій онлайн-платформі. Розповімо, що вони собою являють та для кого краще підійдуть.

Із зростанням технологій та інших галузей науки та промисловості, що швидко змінюються, появляються нові професії, які раніше не існували. Це може створити певні труднощі для тих, хто намагається зробити вибір щодо своєї майбутньої професії. Вибирайте професію, яка вас цікавить, і в якій ви відчуваєте, що можете проявити себе. Якщо ви відчуваєте зацікавленість до конкретної галузі, то більше шансів, що ви будете успішні у своїй роботі.

Там торік відкрили Школу пілотів безпілотних апаратів, де навчають, як керувати дронами й програмувати модулі, вивчають конструкцію і системи управління безпілотниками. Розробників, звичайно, багато на ринку — це не такі рідкісні фахівці, як, скажімо, ML-інженери. Але їх і потрібно набагато більше, тому вони потрібні — а зі зростанням цифровізації попит на кадри лише зростатиме. За оцінками бюро праці США, до 2031 року буде потрібно на 25% більше розробників, ніж зараз. Можна припустити, що така тенденція актуальна й у світового ринку праці. Основним напрямом розвитку цієї галузі найближчими роками експерти вважають розробку саме мобільних додатків.

Походи агрегаторами вакансій і блогами експертів, подивися програми онлайн-курсів та знайди якомога більше інформації про напрями, які тебе цікавлять. Оціни вартість, тривалість і план навчання за ними. Відео курси ITVDN дозволять вам вивчити нові технології, поглибити та систематизувати знання або змінити стек технологій, щоб підвищити свою кваліфікацію та цінність в очах роботодавця. Як не крути, але маркетологи потрібні сьогодні будь-якому бізнесу, адже без грамотної стратегії просування, якісного контенту, воронки продажу і соціальних мереж — продавати неможливо.

Але, звісно, ​​вичерпної інформації безкоштовний курс не дасть — для глибокого занурення у сферу потрібно буде продовжити навчання. Це програма, що складається із 10 коротких курсів. Навчання дасть всі необхідні навички для пошуку першої роботи. Студенти вивчають Python та SQL, вчаться аналізувати та візуалізувати дані, будують ML-моделі та вирішують реальні завдання, які можна буде показати в портфоліо. Професія з’явилася не так давно, але вже завоювала популярність серед великих корпорацій і відомих особистостей, які найбільш уразливі в плані кібербезпеки.

Тому немає нічого дивного в тому, що фахівці в області кібербезпеки завжди в ціні в світі високих технологій. І чим більше процесів будуть автоматизовані, тим більше будуть затребувані ризик-менеджери з кібербезпеки. Така технологія впливу на рішення користувачів в майбутньому буде набирати популярність, А послуги професійних дизайнерів емоцій рости в ціні.

  • – професіонал, який планує, розробляє та впроваджує хмарні інфраструктури для забезпечення швидкої, безпечної та надійної роботи різноманітних онлайн-сервісів.
  • Високі технології продовжують вносити свої корективи в нашу повсякденність, і ринок праці не виняток.
  • У вітчизняних педагогічних вишах працюють кафедри освітнього менеджменту, а запити роботодавців на координаторів освітніх проєктів вже нині — не рідкість.
  • Сьогодні середня зарплата тестувальника-новачка стартує від $800, а фахівець рівня middle може заробляти від $1900.
  • Головний трастовий директор буде нести відповідальність за усунення підозр і демонстрацію інвесторам того, що гроші, які вони вкладають в компанію, використовуються з максимальною чесністю.

Звісно, не вичерпна інформація, але раптом тобі сподобається якийсь із напрямів. Все залежить від вашого досвіду, знань та компанії, в якій ви працюєте. Сьогодні середня заробітна плата новачка стартує від $950, а фахівець рівня center може заробляти від $2600.

Сучасні професії, що знаходяться на піку популярності, плавно трансформуються або перестають бути актуальними і змінюються новими. Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості. Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами. Інженер з утилізації — екоурбаніст, який використовує інноваційні технології для грамотного перероблення виробничих, міських відходів. Цікаво, що ІТ-спеціальності входять у топ-5 найпопулярніших серед абітурієнтів.

Високі технології продовжують вносити свої корективи в нашу повсякденність, і ринок праці не виняток. Поки хтось не може вибрати між юридичним і технічною освітою, інші активно освоюють космос і конструюють роботів, які вже зараз поступово замінюють працю людини. Майбутні перспективи розвитку професій є дуже важливою темою для обговорення в сучасному світі.

У наступне десятиліття з’явиться 180 нових професій, тож ти не залишишся без роботи. У нашій статті розповімо про ці спеціальності та думку шановного чату GPT. Багато фахівців використовують AI-інструменти у своїй роботі. Розберемося, чим корисний штучний інтелект у рекрутингу. Безплатні марафони та курси рекрутингу з нуля від GoIT. Він допоможе побудувати кар’єру, створити особистий бренд, підвищити мотивацію та знайти ментора.

Для роботи фахівця потрібні великі знання в області лінгвістики і програмування, вміння працювати з великими обсягами інформації, статистичними даними, а також аналітичні здібності. Це людина, яка керує роботом, за допомогою якого може проводитися операція людині. Ми вже зазначали, що багато робочих процесів згодом буде автоматизовано, зокрема це стосується й медицини. Щоб будь-яка людина мала доступ до якісної охорони здоров’я і в будь-якій точці земної кулі могла отримати кваліфіковану допомогу, будуть створені подібні роботи.

  1. No comments yet.
(will not be published)